Det finns alltid två sidor av en historia.

Då var katten ur säcken som man säger.

Ja det stämmer att jag står åtalad för våld mot tjänsteman, ja det stämmer att jag slog till vakten med öppen hand, en så kallad örfil, men NEJ jag slog inte till vakten för att jag inte blev insläppt på Hells Kitchen.

 

Detta är vad som hände och om man väljer att tro på mig eller vakten är upp till er, jag kan inte mer än att berätta min historia om vad som hände den 27:e februari 2016.

 

Tidigare den kvällen var jag ute med två väninnor och åt middag för att sedan bege oss till Golden hits. Vi hade en jättetrevlig kväll och begav oss vidare till Sture Companiet där vi roade oss tills dom stängde kl 03. Vi kände oss inte riktigt klara eftersom vi hade så trevligt och frågade vakterna vart man kunde gå om man ville gå vidare. Vakten föreslog Hells Kitchen. Vi går ut och ställer oss i kön till Hells Kitchen som ligger ett stenkast från Sture Companiet. Vi står längst fram i kön och en utav vakterna ser oss och nickar till som att ”Jag kommer och hjälper er strax”. Tiden går och vi får inte komma in, samtidigt släpps det på folk från höger och vänster. Efter att ha stått där en lång stund tappar jag tillslut tålamodet och ifrågasätter vakternas sätt att jobba. Det skulle jag inte ha gjort…

 

En utav vakterna, som jag senare skulle ge en örfil, hugger direkt på mitt tilltal och börjar genast komma med otrevliga mothugg –Du kommer ändå inte komma in här. Sa han drygt. Och sedan fortsatte diskussionen som bara blev mer och mer hetsig. I sin roll som dörrvakt betedde han sig riktigt illa och istället för att försöka lugna situationen var han bara spydig och otrevlig. Efter mycket tjafs fram och tillbaka blev tillslut vakten trött på mig och tar mig i armen samtidigt som han puttar mig bakåt och ber mig dra –Stick härifrån din …! Exakt ordvalet han använde minns jag inte riktigt men det var något nedlåtande i stil med slampa. Min reaktion på hans handling blev att jag slängde upp handflatan och träffar honom över höger kind. En bråkdel av en sekund senare har jag två stora vakter över mig som trycker ner mig mot marken och sedan bär mig bort mot en vägg där jag trycks upp. Jag gjorde inget som helst motstånd, det kändes rätt lönlöst i det läget. Polis tillkallas och jag får åka polisbil hem. Poliserna var jättetrevliga och bemötte mig med vänlighet, vi pratade om händelsen hela vägen hem och polisen sa –Ja vakterna på Hells Kitchen kanske inte är dom vassaste knivarna i lådan.

 

Dagen efter vaknade jag och tänkte att det var en tråkig händelse, en trevlig kväll som tyvärr slutade illa. För mig en bula i bakhuvudet och ett blåmärke på benet. Men jag gick vidare med mitt liv och trodde aldrig i min vildaste fantasi att jag nästan ett år senare skulle få ett brev från polisen där jag blev kallad till förhör, misstänkt för våld mot tjänsteman. Men när brevet kom och jag gick på mitt förhör så sa jag som det var.

 

Jag är inte en våldsam person och jag tror inte på våld. Våld är aldrig okej och löser inget. Däremot hade jag reagerat som jag gjorde än i dag med facit i hand. Han utnyttjade sin position som vakt och jag tar inte skit från någon, vem du än är. Lägger du en hand på mig anser jag mig ha rätt att försvara mig, punkt.

 

Jag känner inte vakten och vet inte om han är en skitstövel på heltid eller om han hade en dålig dag, jag hoppas på det senare, men med tanke på att han har ljugit om hur det hela gick till så vet jag inte vad jag ska tro. När du jobbar som dörrvakt anser jag att du inte kan bete dig hur som helst bara för att du har en bricka på bröstet och har viss auktoritet. Som vakt är du där för att hålla ordningen, inte skapa kaos.

 

Vill samtidigt påpeka att det finns SÅ många bra vakter därute som förstår sin arbetsuppgift och tar sitt jobb på allvar. Det finns tyvärr rötägg inom alla yrken. Just den kvällen var han och jag två idioter som rök ihop.

I dagsläget väntar jag på min dom. Men jag har gått vidare med mitt liv och hyser inget agg mot vakten i fråga. Skit händer även dom bästa;)

 

Ta hand om er och lär er av mitt misstag, gå inte på Hells Kitchen, haha!;)

 

Kärlek/ Dinah Nah

Dinah Nah